Embedden

in een venstertje

Op deze website www.emmeloord.info tonen wij hier en daar externe website’s ‘in een venster‘. Embedden noemen we dat.
Zo tonen wij websites van de lokale kranten, de bioscoopagenda, buienradar en meer.

Een gewone link zou u meteen naar die website brengen en zijn wij u als bezoeker kwijt. Dat vinden wij  jammer, www.emmeloord.info heeft nog veel meer aan u te tonen.
Daarom tonen wij zo’n website in een venster, zodat ons hoofd-menu bovenin blijft staan en u daarna één van onze andere relevante links kan bekijken.

Voorbeeld : embedden
Dit stukje website staat niet op emmeloord.info maar op frankwatching.com

Iedereen blij

Die externe websites waarderen dit doorgaans. Het bereik wordt vergroot. Hun website wordt immers nogmaals getoond en ook hun reclamebanners worden nogmaals getoond.
Vaak wordt zelfs de benodigde html-code op hun site aangeboden.

Niet altijd

Niet altijd is een website hier van gediend. De website van uw bank bijvoorbeeld. Daar ligt zoiets veel gevoeliger. Zij hebben daarom een eenvoudig regeltje in hun websitecode opgenomen die dit weet te voorkomen.

Legaal

Mag dit ?  Natuurlijk. Zoals gezegd zijn de meeste websites er doorgaans zeer blij mee. Hun bereik wordt immers groter en hun reclame boodschappen krijgen nog meer aandacht.
“Volgens het Hof van Justitie EU is dit geen nieuwe openbaarmaking, omdat iedereen met een internetverbinding deze content toch al had kunnen zien. Omdat je dus geen nieuw bestand van die content gebruikt, is er ook geen sprake van verveelvoudigen. Daarom is het geen inbreuk op auteursrecht en is het embedden gewoon toegestaan.”  © Charlotte’s Law

Dus zoals op een andere website is te lezen:

De inhoud van mijn website en de vormgeving zijn beschermd onder de Auteurswet, de Databankenwet en andere toepasselijke wetgeving. Het deeplinken (embedden) van de website is niet toegestaan. Het werk wordt dan namelijk weergegeven als onderdeel van een ander werk en als zodanig opnieuw geopenbaard, zonder toestemming van de rechthebbende.

Klinkklare onzin dus!

Lees hier de (embedded) informatie van de duidelijke website van Charlotte’s law