Bord Welkom op de Zeebodem naar betere plek’

Bord Welkom op de Zeebodem naar betere plek’

Mogelijk komt het ‘Welkom op de Zeebodem’-bord binnenkort op een nieuwe plek te staan. Het bekende bord heeft al verschillende locaties gehad rondom Ens, maar carnavalsvereniging Kleiduikers Ens zou het liefst zien dat het welkomstbord opnieuw verhuist en op een prominentere plek komt te staan.

“Nu staat hij laag, het gras groeit er snel en vrij hoog. Dus hij staat in de vergetelheid. Dat vinden we zonde”, zegt Gert van Ginkel, voorzitter van carnavalsvereniging Kleiduikers Ens. Zelf heeft hij het liever over een monument. Van Ginkel wil dat het bij de entree van het dorp terecht komt, op de ovale rotonde.

Ramspolbrug
Het monument is in 1962 geplaatst ter ere van het 20-jarige jubileum van de Noordoostpolder. “Het geeft aan hoe hoog de zeespiegel was toen er nog water was”, legt Van Ginkel uit. “Ze hebben hem toen bij de Ramspolbrug neergezet, om iedereen welkom te heten”. Voor hele generaties was dat bord hét herkenningspunt van de regio.

Ontvoerd
Al eerder hield de carnavalsvereniging zich bezig met het bord, in 2011. “We hoorden dat hij zou worden weggehaald, en wij vonden dat jammer”, vertelt Van Ginkel. De vereniging heeft het bord toen tijdens nieuwjaarsnacht ‘ontvoerd’. Ze hebben het bord opgeknapt en een paar maanden later, op de 11e van de 11e in 2011, geplaatst bij het Klaverblad aan de N50.

Ovonde
Nu, 10 jaar later, wil de vereniging het herkenningspunt opnieuw verplaatsen. En wel naar de ovonde bij de ingang van het dorp. Daarover zijn ze in gesprek met de gemeente en provincie. Er moet een overeenkomst gemaakt worden, vertelt Van Ginkel. “Dat is niet heel gemakkelijk, maar er zit schot in de zaak. Ik vermoed dat het wel gaat gebeuren,” besluit hij hoopvol. Of de onthulling van het bord dan weer zal zijn op de 11e van de 11e, is afwachten.

0 antwoorden

Plaats een reactie (naam E-mail en Site niet verplicht)

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *