Ing. Arie de Witbrug

Brug over de Urkervaart

Wie is/was Ing. Arie de Wit ? Graag hulp. Reactie onderaan deze pagina a.u.b.

Bron: Urkerland

Arie de Witbrug weken dicht: ‘onverkoopbaar!’

De Arie de Witbrug is vanaf 31 augustus zeven weken ontoegankelijk voor ál het weg- en waterverkeer. Dat nieuws is bij Hart voor Urk in het verkeerde keelgat geschoten.

De partij stuurde vorige week een brief aan het college van burgemeester en wethouders en roept daarin op om éérst de nieuwe derde brug over de Urkervaart aan te leggen, voordat de onderhoudswerkzaamheden aan de Arie de Witbrug uitgevoerd worden. ,,De Arie de Witbrug zeven weken sluiten is onverkoopbaar. Na maanden ellende gehad te hebben van het onderhoud aan de sluis, komt dit er nog even bovenop. Dit kunnen we onze burgers niet aan doen”, vindt Hart voor Urk.


Arie de Witbrug zeven weken dicht

 

De Arie de Witbrug is de volgende schakel in het enorme onderhoudsproject van de provincie waarbij alle bruggen en sluizen in Flevoland een opknapbeurt krijgen. Vanaf maandag 31 augustus gaat de brug voor al het verkeer op slot en wordt er naar verwachting tot uiterlijk 18 oktober aan gesleuteld. Vanwege de coronamaatregelen is de verwachte stremming met twee weken verlengd: de klus gaat zeven weken in beslag nemen.


Arie de Witbrug volgende stap in renovatieklus

De Arie de Witbrug is de volgende stap in het grootonderhoudsplan van de Provincie Flevoland. Inmiddels is de planning bekendgemaakt en daarmee is duidelijk geworden dat de brug net na de zomervakantie vijf weken lang niet toegankelijk is voor al het wegverkeer. Met de scheepvaart worden aparte afspraken gemaakt: in overleg is doorvaart tussen de bedrijven door mogelijk. De Arie de Witbrug wordt vanaf 31 augustus tot en met 4 oktober grondig gerenoveerd. Belangrijk onderdeel van deze operatie is het aansluiten van een nieuw bediensysteem. Bij de recente renovatie van de Urkersluis is er een noodcentrale ingebouwd zodat, mocht de centrale bediening in Lelystad haperen, alle bruggen en sluizen in de provincie vanaf Urk bediend kunnen worden. De omleiding voor het wegverkeer is de hele maand september over de Urkersluis en er worden op verzoek van de gemeente verkeersregelaars ingezet.

Bron: Urkerland.


Christelijk-dagblad-voor-Nederland-De-Amsterdammer-1935 Knipsel uit Christelijk dagblad voor Nederland De Amsterdammer van 01-07-1935.

Is dit dé Ing. Arie de Wit ?

Graag reactie :

0 antwoorden

Plaats een reactie (naam E-mail en Site niet verplicht)

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *