boom-floreant

  • Titel: Levensboom
  • Kunstenaar: Ineke Hettinga en Margreet van der Linde
  • Materiaal: Cortentaal
  • Geplaatst : 2021

Het metaalbedrijf MCM uit Marknesse heeft een prachtige stalen boom geschonken aan De Floreant in Luttelgeest, één van de bloeiende Aves-scholen in de polder. Het ontwerp van leerkrachten Ineke Hettinga en Margreet van der Linde is door de techneuten van MCM uitgewerkt en uit één stalen plaat gesneden. Het metaal heeft eerst een tijdje buiten gelegen waardoor het een mooi roestige uitstraling heeft gekregen. De schitterende boom pronkt prominent in de hal van de nieuwe school en zweeft iets van de muur.

Deze levensboom, die ook terugkomt in het schoollogo, symboliseert de verschillende religies van de samenwerkingsschool uit Luttelgeest.

De-Floreant-537x231-1

Alle kinderen uit het dorp en daarbuiten zijn er welkom. Ook staat de boom voor de vier seizoenen van het leven en hecht de Floreant veel waarde aan de natuur. Tevens is een boom een krachtige uiting van wortels die diep verankerd zijn, de link met het verleden. Net als een boom groeien en bloeien kinderen ook in hun ontwikkeling, iets waar het team van de Floreant samen met de ouders dagelijks vorm en inhoud aan geeft.

Mark Hilderink, directeur van MCM bood zelfs een techniekles aan aan de leerlingen van de bovenbouw. Op de foto neemt Henk Orsel, directeur van Samenwerkingsschool De Floreant de tegoedbon in ontvangst.

Dit sluit ook heel mooi aan bij het versterkt techniek onderwijs waar de kinderen in de Noordoostpolder ook mee te maken hebben en krijgen, alles gericht op een duurzame toekomst. Zodra de Coronamaatregelen het weer toelaten gaan de leerlingen uit de bovenbouw op de fiets naar MCM.

Bron en foto’s : website Floreant