Kunst in Dronten

Want het kan niet alleen maar Emmeloord zijn.

incl. Swifterbant – Biddinghuizen en het buitengebied van Oostelijk Flevoland

Een compleet overzicht met beknopte toelichting van kunstwerken, erfgoed, cultuur en monumenten van Dronten op alfabetische volgorde.

Twee jaar na stormschade is kunstwerk nog steeds niet terug in Dronten

OmroepFlevoland22-11-2023 – Het kunstwerk Infinity dat in woonwijk De Gilden in Dronten stond, is twee jaar nadat het stormschade opliep nog niet terug. Leefbaar Dronten wil weten waar het kunstwerk is en of er plannen zijn om het terug te plaatsen of te vervangen. Volgens de partij wordt de cirkel gemist door Drontenaren.

De zes meter hoge metalen ring is in 2015 gemaakt door Koen Vanmechelen. Het is een uitvergroting van de ring om een kippenpoot. De stormschade kwam aan het licht na een melding dat ‘Infinity’ bewoog. Het bedrijf Kunstwacht controleerde het kunstwerk en kwam erachter dat er op een aantal plekken scheuren zaten.

De scheuren moesten hersteld worden, zodat de grote ring niet om kon vallen. De gemeente Dronten zou de klus betalen en een besluit nemen of de ring moest worden hersteld.

Twee jaar later
Nu, ruim twee jaar later, staat het beeld nog steeds niet terug op de oude plek in het water. Leefbaar Dronten heeft daarom vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

Kunst in Dronten

Kunst in Dronten