Gezondheidsplein

Dokter Jansenpark

Nieuwe woonwijk in Emmeloord houdt herinnering aan ziekenhuis levend: ‘Gebouw heeft sentimentele waarde’

Veld1

Wederom een mooi succes voor OVT ONTWIKKELING en Schutte bouw & ontwikkeling.
We hebben de tender gewonnen voor de ontwikkeling van 63 woningen in veld 1 in het Dr Jansenpark in Emmeloord Gemeente Noordoostpolder
Hoe mooi is het dat je op de plek waar je bent geboren nu een mooi project mag realiseren.

Vorige week tekenden we de samenwerkingsovereenkomst met wethouder Toon van Steen . Het ontwerp is van KHV Architecten aangevuld met een groenplan van Voedselborder. Met elkaar hebben we er een prachtige ontwikkeling van gemaak waar diverse woningtypen in zitten. De plannen worden komende jaar verder uitgewerkt en zal in 2024 in verkoop worden gebracht. Natuurlijk ook hier weer een mooi Geohita systeem om de woningen van warmte en koelte te voorzien.
We feliciteren Blue Banner RED met het winnen van veld 2.


Veld 2

Dr Jansenpark (het accentblokje in de plan wordt 2 lagen hoger dan het originele plan)

Blue Banner RED heeft de tweede locatie van het Dr. Jansenpark in Emmeloord als ontwikkelplek gewonnen. De locatie beidt ruimte aan 45 woningen en zal ontwikkeld worden tot een groene woonwijk die inspeelt op de toekomst.

De ontwikkelaars voor de eerste twee bouwlocaties in het Dr. Jansenpark in Emmeloord zijn bekend. Deze partijen hebben plannen ingediend die het beste passen bij de visie van de gemeente Noordoostpolder op dit gebied. Blue Banner RED is de ontwikkelaar van de tweede locatie. De locatie biedt ruimte aan 45 woningen. De ondertekening heeft vandaag plaatsgevonden op het terrein van het Dr. Jansenpark. Het Dr. Jansenpark wordt ontwikkeld tot een groene woonwijk die inspeelt op de toekomst.
Wethouder Toon van Steen is verheugd met de ontwikkeling in dit gebied: “In de huidige uitdagende markt én met een voor de Noordoostpolder vernieuwend woonconcept, ben ik enthousiast over de ingediende plannen van de ontwikkelaars. Zij geven daarmee aan ook vertrouwen te hebben in onze plannen voor deze mooie locatie vlakbij ons stadshart.”
Erik Schot en Joost van Kimmenaede van Blue Banner: “Wij zijn verheugd om als Blue Banner / Kuin Vastgoedontwikkeling met ons team (Adema Architecten en Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur) te zijn geselecteerd voor deze ontwikkelvlek. Wij hebben een bijzondere woonontwikkeling bedacht waarvan wij de overtuiging hebben dat dit een prachtige toevoeging voor Emmeloord gaat worden. Met veel energie gaan we aan de slag om snel het plan en de woningen verkoop klaar te maken en deze plek te gaan invullen”
Inspelen op woningbehoeften
Het Dr.Jansenpark heeft een bijzondere ligging aan de Urkerweg en Espelervaart. Op loopafstand van het centrum en in een groene woonomgeving wordt een woonplek aangeboden voor verschillende doelgroepen met appartementen en stadse woningen.
Planning
Het is de bedoeling dat de beide bouwlocaties dit jaar verder ontwikkeld worden, gedeeld worden met omwonenden en begin volgend jaar in verkoop worden gebracht. Vanaf eind volgend jaar kan er gebouwd worden. De ontwikkelaars communiceren zelf over de voortgang.

Gezondheidsplein langs Urkerweg wordt centrum van alle zorg

logo-Flevoland
Bron: Omroep Flevoland

Het toekomstige gezondheidsplein langs de Urkerweg in Emmeloord moet het centrum worden van alle gezondheidszorg in de gemeente. Als het aan burgemeester en wethouders van Noordoostpolder ligt, komen er op het terrein drie aparte gebouwen te staan met veel hout, water en groen.

Het gezondheidsplein moet alle ruimte gaan bieden aan inwoners en patiënten om elkaar te ontmoeten. Onder meer het Antonius Ziekenhuis, revalidatiecentra en tal van kleinere aanbieders moeten in de nieuwe gebouwen onderdak krijgen. Ook de ambulancepost, de GGD, de oogkliniek en de nierdialyse zijn er straks te vinden.

Een deel van deze partijen zit nu al in de tijdelijke huisvesting van het Antonius Ziekenhuis. Andere zorgaanbieders werken op dit moment in of bij het Dr Jansencentrum, het voormalige ziekenhuis verderop aan de Urkerweg. Dat moet uiteindelijk plaats maken voor woningbouw.

Als alles klaar is, zal de huidige vestiging van het Antonius Ziekenhuis plaatsmaken voor een grote nieuwe parkeerplaats voor het gezondheidscentrum.