Gezondheidsplein langs Urkerweg wordt centrum van alle zorg

logo-Flevoland
Bron: Omroep Flevoland

Het toekomstige gezondheidsplein langs de Urkerweg in Emmeloord moet het centrum worden van alle gezondheidszorg in de gemeente. Als het aan burgemeester en wethouders van Noordoostpolder ligt, komen er op het terrein drie aparte gebouwen te staan met veel hout, water en groen.

Het gezondheidsplein moet alle ruimte gaan bieden aan inwoners en patiënten om elkaar te ontmoeten. Onder meer het Antonius Ziekenhuis, revalidatiecentra en tal van kleinere aanbieders moeten in de nieuwe gebouwen onderdak krijgen. Ook de ambulancepost, de GGD, de oogkliniek en de nierdialyse zijn er straks te vinden.

Een deel van deze partijen zit nu al in de tijdelijke huisvesting van het Antonius Ziekenhuis. Andere zorgaanbieders werken op dit moment in of bij het Dr Jansencentrum, het voormalige ziekenhuis verderop aan de Urkerweg. Dat moet uiteindelijk plaats maken voor woningbouw.

Als alles klaar is, zal de huidige vestiging van het Antonius Ziekenhuis plaatsmaken voor een grote nieuwe parkeerplaats voor het gezondheidscentrum.