De Kroon

Hoekje rotonde Koningin Julianastraat – Espelerlaan, – op de plek van het oude arbeidsbureau

Het oorspronkelijke plan is losgelaten. Sinke is nu voorlopig verhuisd naar het oude pand van de Rabo Bank aan het kruispunt Lange dreef – Nagelerstraat. Een tussenstation. Zodra De Kroon klaar is, kunnen ze hierheen.
Het oude pand van Sinke aan de Deel is al gesloopt. Daar staat nu het ‘RonDeel’.

de-kroon.jpg

Domeinkantoor-en-Arbeidsburo.jpg

De plannen bestaan uit deze 16 appartementen en kantoorruimtes onder de naam De Kroon. De locatie CWI van Sinke staat op de plek van het voormalig arbeidsbureau. Dit oude arbeidsbureau was m.i. een fantasieloos rechthoekig volume. De enige spannende frasering was het hekje op het dak. Dus ook dit maakt Emmeloord absoluut veel mooier, al maakt het de bewoners aan de overkant van de nieuwe rotonde ‘Onder de Toren‘ niet blij.  En ook de bewoners van de Residence De Deel (domeinenkantoor) vinden het veel te groot en veel te dichtbij. Het gebouw wordt ook nog eens 17,05 m hoog.
Daarom is er veel protest. Begrijpelijk.

Foto’s met dank aan Dirk Gerbens

Februari 2023 :

De bouw van een kantoor- en appartementencomplex bij de rotonde aan de Koningin Julianastraat in Emmeloord kan doorgaan. Dat heeft de rechtbank bepaald.

Een aantal omwonenden strijdt al zo’n tien jaar tegen de komst, maar haalt uiteindelijk toch bakzeil. In 2020 kregen de omwonenden nog gelijk van de rechtbank, omdat de gemeente een procedure niet goed had gevolgd. Dat heeft de gemeente nu hersteld.

In het complex komt een nieuw kantoor voor makelaar Sinke. Daarboven komen zestien appartementen. De omwonenden vreesden extra verkeerslawaai en parkeerdruk door de nieuwbouw. De bezwaarmakers vinden bovendien dat het nieuwe gebouw te hoog wordt en helemaal niet bij de monumentale woningen in de Koningin Julianastraat past.