Nieuwbouw Noordzijde

In het Centrum van Emmeloord aan de Noordzijde, op de locatie van de oude Poiesz supermarkt en het Leger des Heils bouwt VAGO Emmeloord BV 750 m2 commerciële ruimte en 44 appartementen in 3 categorieën voor diverse doelgroepen.

 • appartementen
  In het westelijk gedeelte komen 19 appartementen tussen 78 en 110 m2 met een hoog afwerkingsniveau. Ieder appartement heeft op de eigen verdieping de beschikking over een prive berging. Deze appartementen worden allemaal te koop aangeboden en hebben daarnaast de mogelijkheid om inpandig op de begane grond een parkeerplaats bij te kopen.
 • penthouses
  Op de bovenste etage komen 3 penthouses van +/- 150 m2. Ook deze penthouses kennen een hoogwaardig afwerkingsniveau en worden te koop aangeboden met de mogelijkheid om een inpandige parkeerplaats op de begane grond aan te schaffen.
 • commerciële ruimte
  Op de begane grond is ruimte voor +/- 750m2 commerciële ruimte met diverse mogelijkheden. Voor de invulling van deze ruimte wordt gedacht aan zakelijke en/of maatschappelijke dienstverlening, mogelijk in combinatie met een zorgfunctie. Voor deze commerciële ruimte geldt dat zowel koop als huur tot de mogelijkheden behoort.
 •  jongeren / starters appartementen
  Aan de oostelijke zijde van het pand komen 23 huur appartementen bestemd voor starters. Deze starters appartementen zijn allemaal tussen de 40 en 50 m2 en geschikt voor 1 à 2 personen. Het concept van deze starters appartementen gaat uit van een aantal gedeelde voorzieningen, waardoor er “samengewoond” wordt met de overige bewoners. Te denken valt hierbij aan een aantal; gemeenschappelijke ruimtes voor ontspanning, zowel binnen als buiten en het delen van wasmachines.

VAGO Emmeloord
is een Emmeloords familiebedrijf, dat vastgoed ontwikkelt en beheert in diverse sectoren, zoals retail, dienstverlening en woningen.
Geboren en opgegroeid in Emmeloord ben ik al vele jaren nauw betrokken bij de ontwikkeling van Emmeloord Centrum en nu is het mogelijk om ook een eigen steentje bij te dragen.

In Emmeloord-centrum is veel gebouwd volgens de karakteristieken van de Delftse School. Ik vind het belangrijk om deze kenmerken te behouden voor Emmeloord-centrum. In project “Noorderpoort” hebben we geprobeerd de weliswaar beperkte historie van Emmeloord op een moderne manier vorm te geven en diverse kenmerken van de Delftse school te verweken in het ontwerp.
Wij zijn ervan overtuigd dat we binnen dit project diverse passende woonoplossing kunnen bieden, met oog voor de maatschappelijke ontwikkelingen.

Klaas Houwer

ext. website: link