Appartementen Het AanDeel

Hoe het is geworden:

foto: John David Verolme (gastvrijemmeloord.nl)

Het AanDeel

Beeldbepalend voor de vernieuwde Deel  is op dit moment de nieuwbouw van een appartementencomplex direct naast Hotel ‘t Voorhuys.

  • Het gebouw is een project van Oost en Van Tilburg Ontwikkeling uit Urk. ( Jeroen Oost en Willem van Tilburg – OVT)
  • Het gebouw is ontworpen door PBV Architects uit Wassenaar. Dit bureau is opgericht in 1984 als Poort & Partners en sinds 1993 onder de naam PBV architecten.
  • De aannemer is Mateboer Bouw BV uit Kampen.
    De Mateboer Groep BV is een familiebedrijf sinds 1936.
  1. De eerste paal is geslagen op 17 november 2019
  2. In juli 2020 was het hoogste punt bereikt
  3. De oplevering was maart 2021.

Dit gebouw komt op de plaats van waar vroeger het gebouw van de Nederlandse Algemene Keuringsdienst (NAK) stond.
Toen deze keuringsdienst vertrok, verhuisde het Landbouwhuis, die daarvoor in het naastgelegen kantoor gevestigd was, naar dit gebouw.
Ook de VVV vond een plekje in dit gebouw. In 2009 is het gesloopt.

Op de begane grond zijn commerciële ruimtes en een brasserie, op de drie woonlagen zijn 15 ruime appartementen.
Het kleinste appartement meet 101 m2, oplopend tot 156 m2.
Het gebouw is niet aangesloten op het gasnet. De warmte wordt uit het grondwater gehaald.
Een warmtepomp verwarmt het water tot ca. 35 graden. Dit water stroomt door de vloerverwarming. Het complex heeft zonnepanelen.

Het AanDeel is 16,5 m hoog

Op deze pagina veel informatie. Waarom ? Omdat uw webmaster er woont. Rechts bovenin :-)

Impressie

Souterain

Parkeerplekken en fietsenschuurtjes

Sinke links – ‘t Voorhuys rechts

Parkeergarage

Zo was het

Dit wordt het

Recente foto’s Het Aandeel

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Plattegronden appartementen

Park aan de Deel Emmeloord

Door Bureau Maris

In de gemeente Noordoostpolder wordt de komende jaren hard gewerkt aan de vernieuwing van het centrum van Emmeloord: Hart voor Emmeloord. Onderdeel van dit centrumplan is de herinrichting van het park aan de Deel.

Emmeloord is ontworpen als een groene polderstad met een robuuste groenstructuur. Zo kreeg elke buurt onder andere een groene brinkruimte die diende als ontmoetingsplaats. De Deel is ontworpen als de ‘stadsbrink’ en is bedoeld als een royaal open plein met aan de zuidzijde een brede groensingel en aan de noordzijde gebouwen in het groen. Deze groenzone aan de noordzijde van de Deel is het gebied waarvoor Bureau Maris, in samenspraak met de gemeente en omwonenden, een landschappelijk en toekomstbestendig ontwerp gemaakt heeft. We hebben allereerst twee ontwerpvarianten gemaakt die aan de omwonenden zijn voorgelegd tijdens een stadscafé. Daarbij konden zij hun voorkeuren uitspreken en aan de hand daarvan is er één ontwerp uitgewerkt.

De jaren zeventig vormgeving van het park vraagt, in combinatie met de veranderde functie en nieuwe woonontwikkelingen in de directe omgeving, om een nieuwe inpassing. Het park wordt momenteel voornamelijk gebruikt als (loop)verbinding tussen de noordzijde van het park en de Deel. In het gebied komen drie nieuwe (appartementen)gebouwen aan de zuid- en westzijde. Aan de oostzijde wordt het park begrensd door de achterkant van Hotel-restaurant en theater ’t Voorhuys en vindt ook het laden en lossen en parkeren van ’t Voorhuys plaats. Aan de noordzijde, parallel aan de Koningin Julianastraat, zal een strook met parkeerplaatsen komen. Al deze elementen zullen een plaats moeten krijgen in het parkontwerp zonder daarbij de kwaliteit van het park aan te tasten. Er zal daarom een heldere afscheiding, in de vorm van een stevige haag, komen tussen het parkeren en het laden en lossen van ’t Voorhuys en het park.

Ter hoogte van de evenementenzaal van ‘t Voorhuys wordt een openluchttheater vormgegeven met rondom zitplekken op verschillende hoogte. Het park vraagt vanwege de schaal en de toekomstige bebouwing om rechte lijnen en vlakken. Binnen deze structuur geeft een natuurlijke vormentaal een mooi contrast. Door variatie in beplanting (grassen, bollen, knollen en bomen) ontstaat er een park waar in alle seizoenen een diversiteit aan kleuren en texturen te zien is.

Brasserie

149393821_176484160900348_5121533786445397260_n

Brasserie AanDeel, dé plek waar je zo even binnenvalt! Geniet van een kop heerlijke bonenkoffie met huisgemaakt gebak, neem de tijd voor een verrassende lunch en praat bij tijdens een uitgebreid diner.
Waar je ook voor komt, bij Brasserie AanDeel word je welkom geheten met een warme glimlach!

Brochure : link link

3D view : link

Postcode 8302 EK

Appartement         –    Huisnummer

Bouwnummer 1     –    21-11
Bouwnummer 2     –    21-12
Bouwnummer 3     –    21-13
Bouwnummer 4     –    21-14
Bouwnummer 5     –    21-15
Bouwnummer 6     –    21-21
Bouwnummer 7     –    21-22
Bouwnummer 8     –    21-23
Bouwnummer 9     –    21-24
Bouwnummer 10   –    21-25
Bouwnummer 11   –    21-31
Bouwnummer 12   –    21-32
Bouwnummer 13   –    21-33
Bouwnummer 14   –    21-34
Bouwnummer 15   –    21-35

Dit gebouw is ervoor gesloopt.

In deze twee kantoren waren oorspronkelijk landbouwinstellingen gevestigd. Ze zijn in opdracht van de Nederlandse Algemene Keuringsdienst en het Coöperatieve Landbouwhuis gebouwd, in 1956 en 1957. De uiterst eenvoudige bouwvolumes, die nagenoeg identiek zijn, zijn ten opzichte van elkaar gespiegeld waardoor de ingangen tegenover elkaar liggen.
Nummer 21 is gesloopt. Hiervoor komt het appartementencomplex Het Aandeel.

Nummer 22 heeft ingrijpende veranderingen ondergaan waardoor het vanaf De Deel niet meer herkenbaar is. In dit pand is nu onder andere makelaardij ondergebracht, maar wordt opgekocht door de gemeente (€ 2.000.000) en gesloopt in het kader van de herinrichting De Deel. Het wachten is op de realisatie van het pand bij de rotonde.

Water op balkons, haperende intercom en lekkende kozijnen, bewoners van deze luxe appartementen zijn het zat: ‘Moedeloos’

Balkons

Lekkende kozijnen, deuren die niet aan de brandveiligheidseisen zouden voldoen en een haperende intercom. Tweeënhalf jaar na de oplevering van appartementencomplex Het Aandeel in hartje Emmeloord steggelen de bewoners nog steeds met aannemer Mateboer uit Kampen over een waslijst van 27 gebreken. ,,We zijn er moedeloos van, we komen geen stap verder.”

destentor5 december 2023

Vijftien luxe appartementen telt het gebouw aan De Deel, bovenop de eerste bouwlaag waar horeca en bedrijven gevestigd zijn. In het voorjaar van 2021 trokken de bewoners erin, maar tot op de dag van vandaag is er gedoe met de aannemer. Met als sluitstuk dat de Vereniging van Eigenaren (VVE) en het bouwbedrijf deze maandagmiddag tegenover elkaar in de rechtbank zitten.

De VVE heeft namelijk een kort geding aangespannen tegen het bedrijf. Inzet: binnen twee maanden herstel van alle mankementen, met een dwangsom van 5000 euro voor elke dag dat het nog niet opgelost is.
Stok achter de deur
Het gaat vooral om gebreken in de gemeenschappelijke ruimtes zoals de gang, parkeerkelder en bergingen. Ook de intercom is een bron van ellende, waardoor bewoners soms de bel niet horen of het niet lukt om de voordeur te openen. Ook zouden de toegangsdeuren van de appartementen en enkele andere voorzieningen niet aan de brandweringseisen voldoen en blijft water staan op balkons. Mateboer erkende een aantal van de klachten, maar ondernam niets, zegt de advocaat van de VVE. ,,Blijkbaar heeft het bedrijf een stok achter de deur nodig.” De vertegenwoordiger van de bewoners stelt dat ze ,,er moedeloos van worden. We komen geen stap verder.”
Wil je elke week Het beste van de Stentor (Premium) nieuwsbrief ontvangen via e-mail?

Steeds nieuwe punten
De aannemer uit Kampen kijkt er heel anders tegenaan: het is juist de VVE die overleg uit de weg gaat. ,,Er werd direct na de oplevering begonnen met herstel van een aantal punten, maar een aantal zaken behoefde overleg en advies. De VVE kwam steeds met nieuwe punten, waarvoor nader onderzoek nodig was’’, stelt de advocaat van Mateboer. Daarop werd een adviesbureau ingeschakeld. Volgens het bedrijf reageerde de VVE niet op de bevindingen daarvan, maar schakelde in plaats daarvan zélf een deskundige in die ook weer met een rapport kwam. Daarna liep de zaak hopeloos vast.
Mateboer zegt echter nog steeds de intentie te hebben om de pijnpunten op te lossen, maar dan wel als totaalpakket zodat het bedrijf in één keer aan de slag kan.
De kortgedingrechter probeert de partijen tot elkaar te brengen. Zo ligt de vermeende brandonveiligheid de VVE zwaar op de maag. Onnodig, zegt Mateboer: gemeente en brandweer keurden het pand goed. ,,Dat willen we dan zwart-op-wit. Want als de gemeente over een jaar zegt dat het toch niet goed is, zijn wij de klos’’, zegt de VVE-voorman. De rechter oppert om dan sámen op bezoek te gaan bij de gemeente en dat lijkt in goede aarde te vallen.
Onafhankelijke deskundige
Verder suggereert ze dat de aannemer toch een begin maakt met de verbeterpunten en dat partijen ondertussen zoeken naar een oplossing, bijvoorbeeld door een onafhankelijke deskundige in te schakelen. Ook dat krijgt instemming. De zaak is twee weken aangehouden. Als er dan nog geen oplossing is, doet de rechter alsnog uitspraak.

Schuif met de muis