Bieb Geschiedenisquiz Noordoostpolder 75 jaar droog

 

 

 

 

UPDATE :  

De Bieb Geschiedenisquiz, die op 18 mei gehouden wordt in de bibliotheek in het kader van 75 jaar droog staat ook open voor individuele inschrijving!

Aanvankelijk wilde de bieb teams van 4 personen laten inschrijven, maar individuen kunnen zich nu ook opgeven voor de quiz. De quiz is ‘s avonds vanaf 19.30 uur. De quiz is tot stand gekomen in samenwerking met Canon De Noordoostpolder. Uiteraard kunnen ook teams zich nog opgeven.

Opgeven kan aan de balie van FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder én via de website www.flevomeerbibliotheek.nl(klik op de foto rechts op de pagina). Hoewel een teamnaam wordt gevraagd, kunt u deze vraag als individuele inschrijver negeren en steeds uw naam invullen in de verplichte velden. Publiek is deze avond ook welkom.

 

 


Bieb Geschiedenis quiz Noordoostpolder 75 jaar droog18 mei 2017, van 19:30 tot 22:30 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: gratis

Kunt u ook genieten van de geschiedenis van de Noordoostpolder, kent u elke boerderij en weet u precies wanneer de polder droog viel?
Heeft u daarnaast nog heel veel andere weetjes en feiten over de polder paraat? Doe dan mee met de Bieb Geschiedenisquiz Noordoostpolder 75 jaar Droog.

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Noordoostpolder droog viel. In die 75 jaar gebeurde er van alles: de eerste dokter vestigde zich, de eerste supermarkten verschenen, kerken en scholen werden gebouwd. In 75 jaar groeide de polder van een ideaal op de tekentafel tot een verzameling levendige dorpen met de poldertoren in Emmeloord als middelpunt. De polder is ondertussen een enorme hoeveelheid sportverenigingen, kerken, dorpsraden en de meest uiteenlopende clubs rijker. Deze 75 jaar komen op allerlei manieren aan de orde tijdens de Bieb Geschiedenisquiz, die wordt gehouden op donderdag 18 mei 2017 om 19.30 uur. De quiz is tot stand gekomen in samenwerking met Canon De Noordoostpolder.

Hoe werkt de Bieb Geschiedenisquiz?


Opgave gaat per team bestaand uit 4 leden. De quiz wordt als team gespeeld dus er is alle ruimte voor onderling overleg. Er mogen echter geen hulpmiddelen worden gebruikt. De vragen kunnen meerkeuzevragen zijn, maar ook open vragen, en bestrijken allerlei categorieën. Een jury beoordeelt de antwoorden en aan het eind van de avond wordt het winnende team bekend gemaakt. De winnaars gaan naar huis met een schitterend Noordoostpolder-prijzenpakket en uiteraard eeuwige roem.

Meedoen?


Deelname aan de Bieb Geschiedenisquiz is gratis: opgeven is meedoen. Opgave graag vóór 1 mei a.s.